»
asshaari.blogspot.com

19 Nov 2013

Appreciation Night MAHB 2013 : BollyGlitz

Assalamualaikum....

Lamanya tak hupdate blog. Agaknya pembaca setia blog aku ni dah boring, entah2 dah lari. Jangan lari jauh2 dik, saya masih ada, cuma macam ada sikit kebosanan, sebab tak ada idea. Saya ni bukan penulis yang hebat, tangan laju jer macam kipas kudung, ini lipan yg tak kudung...gerak pun slow jer.

Sebenarnya nak hupdate pasal dinner hari tu, dah agak basi jugaklah. Tapi, tak kira lah, nak hupdate jugak. Dinner MAHB ni pada 26/10 hari tu, bertempat di PICC. Ini julung2 kalinya saya pergi dinner ni, first time. Sebelum ni memang company ada buat, tapi tak pernah pergi. Tapi kali ini, memang best gilerrr, sebab ade abg nuor aka Anuar Zain. Gila meroyan saya dibuatnya tengok abang Nuor. So, tengok jerlah gambar yang menarik sesangat ini...Heppy :)

Yang ini Board of Director MAHB - Tan Sri Bashir dan Tan Sri Wan Abdul Aziz

MC malam dinner tu - AC Mizal ( giler lawak dia ni, tak kering gusi dibuatnya)

Abang Nuor - memang sangat supportive dan romantik giler lah dia ni, patutlah ramai perempuan giler kat tanjung rambutan tu - apa yang boleh saya describekan dia ni: hensem, romantik, lembut dan suara usah cakaplah yong, memang terbaek!!

Ini calon2 best dress Male dan Female - dia orang kena catwalk tapi menari (kerja AC Mizal lah ni, tapi memang kelakar lah)


Bergambar dengan MAHB Chairman dan GM our Unit. Meriah tak??


Memang cantik2 staff MAHB malam tu. Semua bergaya sakan. 



Wow speechless


Tak ketinggalan ada persembahan jugak malam dinner tu. Tarian ada, nyanyian pun ada juga. Memang enjoylah....


Me and my friends...


I and Bang Nuor u..sila jangan jeles

So, setakat ini saja entry untuk hari ini. Next entry coming soon.... biler tu :)

8 Sep 2013

The Big Day 2013

Assalamualaikum

Rasanya macam dah agak, bukan agak lagi ni, memang dah terlewat saya nak hupdate entry pasal raya. Bukannya apa, kalau timbuilah 5 words tu, M.A.L.A.S memang tak boleh buat apa dah. Apa apa pun layan kan aje, tak payah tulis panjang, tengok picture sudaaaa.....


3 beranak jer???? my boy ada kat situ, tapi dia tak nak bergambar, malas pulak nak paksa, dibuatnya menangis nnt, cacat pulak picture tu. Lagipun dia tak pakai baju raya, dia tak nak pakai jubah, so...sarungkan aje baju jalan biasa. 


It's me and my Hubby.... sweet tak??? perasan lol


My Mom...sama tak..sama tak...



Dari kiri : My sis in law, me, my sis, my sis too, my mom, my sis in law, my sis, my sis in law and my sis too....


Picture candid :






Ha....tu dia, The Shaari's Family.... 

Sekian dulu entry kali ini, c u next entry


14 Jul 2013

MY Dream

Assalamualaikum

Lupa nak wish Selamat Menyambut Ramadhan kepada pembaca2 blog ku yang setia. Dah lama sebenarnya tak update, dan banyak entry2 yang tertangguh sebenarnya. So, hari ini rasa nak meng-hupdate sumting lah. Tajuk entry tu macam best jer kan, coz semua orang ada dream yang belum tercapai dan ada yg dah di capai pun (alhamdulillah).

Nak tengok my dream...sila scroll ke bawah.....


|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 hahahaha... konon2 kan, tp still nampak juge.


Soho Begonia Pink leather shoulder bag : Oh my dear Gucci....cantiknya 



Boy Bag : satu reka bentuk yang lebih moden dari chanel. 

It's a gorgeous Coach Madison Sophia Bag in smooth leather dan ada sheen. Ia boleh jadi handheld and carry kat bahu kita. LOVE.....the bronze color

So, macammana?? boleh tercapai tak...emmmmm, kalau saya ada huge bisness, maybe i will get them...

13 May 2013

Corat-Coret : AGM Aeronita ke 19

Assalamualaikum...

Hari ini rasa rajin nak hupdate entry, sebab rasa bosan sangat asyik2 tengok berita, shopping online, terjah blog orang....(kebosanan tahap maksimum, rasa nak quit jer dari kerja ni :( :- mood sedih...

Walaubagaimanapun, terima jerlah dengan redha, maybe 1 day I will try find another  job...

Pejam celik pejam celik dah 19 tahun Aeronita ditubuhkan yer. Setiap tahun jugaklah dapat invitation untuk AGM (bkn meeting jer, ada makan2 lagi, pastu ada persembahan). Long2 time ago, saya pernahlah terjebak dalam show Aeronita ni, tahun bila tak ingat pula. Saya masuk ala2 dancinglah, tapi dalam rentak aerobik, so 2 in 1 lah. Tapi, next year, saya tak join show dah (pencen daaa....), jadi pemerhati jer.

Tak nak celoteh panjang2... c the picture :-


Keadaan ruang legar di tingkat 5 KLIA - tema purple tahun ni


Antara peniaga2 yang datang - ramai lagi, tapi  x masukkan semua gambar.


Masa Registration - I suke inteprem


Ketibaan tetamu kehormat


Persembahan oleh artis2 Malaysia - tak da maknanya artis Malaysia (lari budget). Ada persembahan Marhaban dan juga tarian.


Makan time - nasi goreng, ayam goreng dengan bihun sup (serious I tell u, tak sedap langsung)


Ini nyanyi lagu Negaraku - tak dalah, marhaban sekali dengan peserta yang ada di stage, kenalah berdiri sebagai hormat dan semangat nak marhaban.

Coretan sepanjang xtxt: Makan tak cukup dan tak sedap, lucky draw is not fair, hadiah pun kurang, persembahan bolehlah ( bagi saya, last year yg terbaek than this year)

Ok, sekian dulu entry kali ini, jumpa lagi di next entry.

17 Apr 2013

Girlish Mode

Assalamualaikum...

Kalau tiba bab rajinnya, especially bab penjagaan kulit dan kesihatan, memang saya kerahkan jugak tulang 4 kerat ni (dah mcm buruh kasar bunyinyer). Perempuan u ollsss... kalau tak menjaga kesihatan dan kecantikan, bukan perempuan namanya (nyah pun jaga u...).

Bagi saya, bukan setakat basic saja, seminggu sekali, 2 minggu 2 kali dan berminggu-minggu berkali2 pun kena buat, especially pakai scrubs, mask, eye patch, nose patch. Tambah2ler umur pun dah semakin meningkatkan, risau ler pulok keluar2 urat2 yang tak sepatutnya (uwaaaa...dh 3 series oiiii).

Dah lama sebenarnya saya nak pakai mask ni, tapi tak berjumpa yang berkenan di hati, last2 hari tu terjumpalah satu kedai ni, namanya Etude House (korea mari) , mana tau kut2 pakai produk korea ni boleh terus jadi K-POP.


Pomegranate Mask - yang ini sesuai untuk dry skin (katanya) dan juga untuk memulihkan dan melembabkan kulit. 


Red Ginseng Mask - ini for those yang memiliki damage skin, yang selalu terdedah dengan cahaya dan alam sekitar yang kotor dan those yang wish to smoothen dan firm skin


Royal Jelly Mask - sesuai untuk mereka yang mempunyai garis-garis halus dan kedutan (macam I nyah!! ) dan kulit boleh jadi lembut dan licin


tadaa --- cara memakainya ( ada ke anak I kata macam hantu, mama nak cantik pun tak boleh..ish...ish...). Tapi, u olss, selepas pakai mask ni, kulit rasa lembut jer... bila tidur dan bgn pagi, emmm...hilang kelembutannya, penuh air liur basi jer...hik3x

Sekian dulu entry kali ini...tata....





11 Apr 2013

B.E.R.J.I.M.B.A - Sunway Lost of World at Tambun

Assalamualaikum...

Kalau bab bercuti ke theme park dan bawak anak2 ni memang best, tapi yang penatnya mak bapak juga, yerlah...melayan kerenah mereka yang kadang2 naik pusing dibuatnya. Qistina mintak sangat nak pergi mandi kolam, so fikir punya fikir, pilihan kita orang kat sinilah. Ok, not bad. Kami ambil special offer lah, murah sikit. Dalam groupun ada, tapi masa saya nak order, dah habisss.... yang itu lagi murah. Tapi tak perlah, nasib baik ada duit lebih sikit. Bolehlah happykan mereka berdua.

Lepas kami bercuti ker Tambun, kami tidur semalam di rumah mak (mak mertua saya). Taiping dengan Ipoh bukan jauh sangat, so dapatlah tidur semalam, pas tu balik kl. Saya pun tak mau citer panjang2, c the picture ok.

Ini bilik hotel tempat kami menginap ( pic ni diambil masa kami nak balik, itu yg nmpk tak kemas sgt...hik3x)

Dalam water theme park tu, ada tempat makan, ada mainan air untuk kanak2 and macam2 lah, mainan untuk orang dewasa pun ada, ada Petting zoo (tapi x masuklah, Qistina tak berminat nak masuk), ada Amusement Park (buaian yang pusing2 tu), dan Hot springs and spa ( sekejap jer dapat masuk kat kolam air panas ni, sebab hujan)

Syoknya Qarnain mandi

Turtle besar pun ada, nasib baik batu jer, kalau real konpem I cabut dulu

Antara beberapa picture yang saya dapat snap, yang paling best kat Tube Riders - syok oooo. Adventure river pun ada, tapi agak penat sikitlah nak berjalan dalam air, penat menolak.

Picture ni, in front of Theme Park

Picture ni masa breakfast (include sekali dalam package). Selepas breakfast, kami checkout dalam pukul 11, awal sikitlah sebab nak pergi Taiping. Sayonara...c u again.

Saya tak ingat apa nama tempat ni, tapi saja singgah. Tak ada orang pun, kami je.

Yang ini pulak Burmese Pool di Taiping. Permintaan Qistina juga sebab dia tak puas mandi kolam kat Theme Park. Antara air terjun dengan laut, saya lebih prefer air terjun, sbb airnya bersih dan sejuk. Kalau laut ni airnya masin, tak suka sangat. Tapi kalau pergi juga, terpaksalah mandi.

Menyelerakan tak.... cendol yang paling terkenal di Taipng.

Yang ini kuey teow Doli mari, memang sedap, dan agak terkenal juga selain Mee Udang Mak Jah.

Yang ini pula Mee Rebus Ramly di Ipoh- pun agak terkenal juga. Kalau orang pergi Ipoh, mesti cari kedai ni.


Selamat Tinggal Perak tanah air ku...... 

Sekian dulu Entry kali ini..... jumpa lagi......

17 Mar 2013

#BirthdayBash 1st Edition untuk 2013

Assalamualaikum.... Entry ini kira dah basi jugaklah, tapi kalau u olls nak baca dan tengok2, silalah, x der saper nak maroh...

Birthday Bash ni  dibuat pada 27 February yang lepas, buat kat office jer, kat bilik meeting lagi tu. Yang ini dikira 1st Edition anjuran MyTams Club, quite success lah and yang penting, semua happy!!!

Tak mau citer panjang2, c the picture saja....

Konsep hari tu "Pot luck" so masing2 pandai2 sendirilah nak bawak apa kan...yang penting kenyang!!!!

Antara wajah2 kesayangan hamba!!!



Antara wajah2 yang diraikan hari tu, dapat cawan jer.... (kalau pasal bergambar, ramai yang suka inteprem)

Happy nyer mereka.....makan sampai x perasan orang keliling....


Ha.... surprise!!!! inilah kek kami...  simple but sedapppp!!!!
Sekian dulu entry kali ini...selamat menonton....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...