»
asshaari.blogspot.com

17 Mar 2012

Jiwang Karat

Salam... Bila dengar perkataan "Jiwang Karat" rasa mcm geli pun ada.Padahal masa zaman sekolah dulu,tahun 80-an,lagu2 jiwang karat ni mmg menjadi lagu kegemaran aku. Antara lagu2 yang aku tahu   --tp sebenarnya banyakkkkk sangat-- Umpama mimpi dlm mimpi,penantian,patahnya sayap malam...uishhhh..mcm2 lagi ada,kalau nak list down kat sini jwbnya penuh satu muka surat. 

 Korang mesti pelik, tetiba jer aku menulis pasal jiwang karat ni,sebenarnya aku tengah layan crita "Warkah Cinta dr Mat Rock"  tengah tayang kat tv3 skrg ni. Bukannya sebab apa wokey...hubby I bukannya mat jiwang pun. Tp lagu2 dlm drama ni semua lagu lama,ter touching lah sikit....Tp dulu aku memang suka berkaraoke lagu2 ni.

 Frankly speaking...lagu2 ni memang ter over mendayu,tp best. Kalau radio2 kat Malaysia ni always putarkan lagu2 ni,mesti ramai yg ter touching like me..huh.. Masa aku tengah menaip ni,tetiba dengar lagu dr 'Febians-Untukmu Sayang'.Wah...terus men-download. So..sini aku masukkan sekali video clipnya....


video

Restoran Ayam Kampung

Salam...

Ha.... kai ini nak update pasal makan2 kat Restoran Ayam Kampung di Nilai, tapi ala2 masakan Jawa.Saja2 lah nak cuba.Sebelum ini dah cuba Sawadee dan Noodles.Tapi agak menghampakan jugaklah,coz rasa dia biasa2 saja...

Walaupun rasa makanannya kurang,but I got a good news from one of my 'BFF'.Ha... tapi x bolehlah bagitahu...this is secret between us.. > mcm gedikz jer u olss kan...so kalau nak tengok apa menu dia sila tekan butang merah yer...hehehehehe


Yang ini namanya air sirap cicah tembikai...YER....


Air Longan...nampak sedap kan... kering plak tekak ni


Yang ini set kombo -- ada Ayam Ungkep, sup sayur dan nasi putih beserta tempe.


Inilah "AYAM UNGKEP" pelik bebeno bunyinyer....


Yang ini set juga, set Nasi Putih dan sotong sweet sour...emmmmmmmm


Thumbs up to me....bukan makanannya wokey...


Amboi.... sedapnyer makan 2 org mak dara ni...


Ha...sblm balik sempat berposing kat gazebo dlm kedai tu..terasa nak tidur
jer kat situ,siap ada bear lagi...

Kalau makan kat area Giant jer, mesti singgah dulu kat Giant,aku nak cari buku untuk Qarnain...asyik2 baca buku yang sama jer, aku pun naik bosan. Buku tu kalau boleh bercakap, dia akan cakap bunyi cina sikitlah "Sudahlah baca akunya adoyai nyer pun ter ber"....hahahha, suka betul aku dengan lawak jozan...mmg terbaeklah...kdg2 terikut2 dgn cakap dia orang...gtg...ADIOS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...