»
asshaari.blogspot.com

17 Mar 2012

Jiwang Karat

Salam... Bila dengar perkataan "Jiwang Karat" rasa mcm geli pun ada.Padahal masa zaman sekolah dulu,tahun 80-an,lagu2 jiwang karat ni mmg menjadi lagu kegemaran aku. Antara lagu2 yang aku tahu   --tp sebenarnya banyakkkkk sangat-- Umpama mimpi dlm mimpi,penantian,patahnya sayap malam...uishhhh..mcm2 lagi ada,kalau nak list down kat sini jwbnya penuh satu muka surat. 

 Korang mesti pelik, tetiba jer aku menulis pasal jiwang karat ni,sebenarnya aku tengah layan crita "Warkah Cinta dr Mat Rock"  tengah tayang kat tv3 skrg ni. Bukannya sebab apa wokey...hubby I bukannya mat jiwang pun. Tp lagu2 dlm drama ni semua lagu lama,ter touching lah sikit....Tp dulu aku memang suka berkaraoke lagu2 ni.

 Frankly speaking...lagu2 ni memang ter over mendayu,tp best. Kalau radio2 kat Malaysia ni always putarkan lagu2 ni,mesti ramai yg ter touching like me..huh.. Masa aku tengah menaip ni,tetiba dengar lagu dr 'Febians-Untukmu Sayang'.Wah...terus men-download. So..sini aku masukkan sekali video clipnya....


video

0 sudah komen, anda bila lagi!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...