»
asshaari.blogspot.com

19 Nov 2012

School Holiday - B.E.R.J.I.M.B.A

Assalamaulaikum 

Rasanya dah lama tak hupdate blog ni kan. Last 2 week, busy sikit, pastu school holiday pula, so memang tak membusykan diri di blog ni lah. Tapi rasanya labah2 belum sempat bersarang lagi...hihihi. 

Last week saya cuti seminggu, memang best. Apply cuti 3 hari je, tapi cuti seminggu. Kalaulah tiap2 bulan ada cuti cenggini yang mables, kan seronok, so kita bolehlah beronok2.

Actually, entry saya kali ini just nak hupdate gambar2 sepanjang school holiday hari tu. So, tak payahlah saya membebel panjang2 (x de idea pun..hihihihi), gambar2 ini akan menceritakan segala2nya, betapa happynya sepanjang cuti hari itu, although I'm still tired (arghhhh...rasa nak sambung cuti lagi).

Semasa bercuti di Port Dickson


Kami pergi 3 family termasuk my mak and abah, rasa happy bila tengok mak n abah pun happy. Mereka pun dah tua, so masa ni lah bawak depa jalan2. Masa ni di Pantai Teluk Kemang. Tak boleh nak mandi, banyak batu and air pun kotor sangat...geli nak mandi.


Masa ni depa sibuk mencari ketam lah kunun. 


Sempat celebrate besday Irfan masa kat sana. Cake "Angry Bird". Qarnain pun sibuk tiup lilin sama cousin dia...kelakar jer.


Berjalan2 di Teluk Kemang sebelum pulang ke "Home sweet Home".


Mak dan Abah - masing2 dah letih nak berjalan.


Anak2 sedara yg cute miut


Tetiba ada yang interprem kat belakang ( kita org memang tak perasan, ingatkan dah perfect dah gambar tu...hihihihih)


Gambar beramai-ramai except Abah (jd guard kereta pulak). Gambar dah cantik, tapi mamat 2 org tu yang mencacatkan gambar...huh

Semasa bercuti di Kuala Lipis Pahang dan Cameron Highlands


Kami pergi agak lewat that day, so kita orang singgah just for a while kat Ladang tea ni snap for a few picture.


Nasib baik cuaca agak baik hari tu, so rasa terubat jugak rindu nak pergi Cameron Highland even sekejap.


Terliur tak tengok buah ni ....emmm..I love it


Cuti sekolah ni lah bawa depa jalan2 - Qistina bersama cousin2 nya.


Sempat snap picture abang2 hensem ni. Cendawan Enoki sedap juga, rasanya saya tak pernah jumpa kat mana2, so try jugaklah satu. Lain kali leh try lagi. Brader sebelah tu pulak, menunjukkan cara2 membuat icecream gula (betulke namanya).


Picture ni mmg best - kelakar tengok Qarnain tersepit dicelah antara cousin dia. Cuaca panas, dalam kereta pulak tu, apalagi "merolohlah" kata org perak.

Sekian dulu entry kali ini, panjang lebar dah rasanya, boleh cover untuk sebulan punya entry...hiihihi. Jumpa lagi di episod akan datang.

2 sudah komen, anda bila lagi!:

Princess of Sun said...

icecream gula tu gula kapas kan? :-)

As Shaari said...

Jue...yer kut namanya gula kapas...hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...