»
asshaari.blogspot.com

10 Sep 2012

Teaser Raya Again

Assalamualaikum....

Mesti rasa pelik kan. Hari tu pasal Raya. Kali ni pun pasal raya gak. Ha... entry hari tu di rumah ibu mertua. Kali ni di kampung tempat aku dibesarkan. Walaupun hari raya ke 3 baru balik kampung, tapi tetap jugak nak masukkan dalam blog. Sebab ada permintaan dari sahabat lama supaya masukkan gambar family saya. 

Tak mo lah cerita panjang, tengok jerlah gambar yer...

Ini gambar family Abang yang sulung (org panggil yeop - kerja di Manjung sebagai Kontraktor) bersama mak n abah tercinta. Ada 8 orang anak (mana lagi sorang ni, kenapa x cukup...ish..ish...)

Ini gambar kakak yang no 2 - panggilan Kak Dibo, kerja sebagai Juruukur Perunding di Puchong

Ini gambar family abang yang no 3 - dulu dia kerja dengan Navy, tapi after dia accident jatuh parachute, so dia bersara lebih awal. Kalau dia tak bersara awal tentu dah jadi kapten, now bisness sendiri.

Ini family kakak yang no 4 - suami isteri mengajar di Pahang, dan yang paling ramai anak,  7 orang semuanya, tp x cukup jugak dlm gambar ni...ish...


Ini kakak no 6, cikgu jugak - ada 3 orang anak (mana plak anak2nya..ish..ish...)
Kakak no 5 beraya rumah mak mertuanya di Seremban.


Antara wajah2 anak2 sedara - kalau 7 family balik sekali, mmg gawat rumah kat kampung, tapi seronok dapat berkumpul adik beradik - insyaallah next year akan jumpa semua.



Berhari raya di rumah Mak Su di Telok Bakong


Berhari raya di rumah sahabat lama Abah masa Abah mengajar di Pantai Remis, bayangkan berapa tahun x jumpa, berpuluh2 tahun. Seronok bila berjumpa sahabat lama, pastu masing2 dah tua.... tapi pakcik tu tak habis2 puji Abah, masih handsome ( hahaha...Abah mmg handsome waktu muda... mcm Aaaron Aziz...hehehehe...)


Tempat ni wajib pergi kalau balik kampung iaitu Sungai Perak - depan rumah jer. 

Ini saja entry kali ini. Next Raya (tahun depanlah) saya upload lagi gambar2. Insyaallah.....


2 sudah komen, anda bila lagi!:

Irhany Mohamad Nor said...

tapi.. gambar abang kakak suma ado ... gambar ko n family mano?

As Shaari said...

hehehhe....aku kan beraya kat tepen, x do lah gambarnyo.. tengok teaser lagi satulah...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...