»
asshaari.blogspot.com

13 Jun 2012

Terima Kasih

Assalamualaikum semua!!!

Kenapa pulak entri aku kali ini tajuknya"Terima Kasih" atau dalam bahasa inggeris nya "Thank You" (ish...semua org tau, apa daarr..hehehe ). Kalau dalam bahasa Sepanyol "Gracias" atau dalam bahasa Arab "Syukran". Ish...banyak lagilah, semua negara use this word, maksudnya sama cuma bahasa saja yang lain.

Perkataan Terima kasih ini sangat penting dalam kehidupan harian kita, terutamanya apabila kita meminta tolong daripada org lain, even dengan Allah pun kita sering mengucapkan perkataan ini kan.

I try my best to say Thank You whenever I can. Even dalam kedaan marah, honestly bila kita say this word , orang itu mesti akan balas dengan senyuman ataupun happy. (kalau dengan org yang rude dgn kita pun, try say this word,mesti dia malu sendiri dan menyorok dalam baldi....hahahaha).


3 sudah komen, anda bila lagi!:

Empunya said...

Budaya berterima kasih sekarang ni makin "PUPUS"... dan lebih sadis lagi
"susu yang ku beri, tuba yang kau balas".

As Shaari said...

Tu lah pasal...tp nasib baik saya masih mengamalkannya

Ikeen Ismail said...

ada sesetengah org malu nak cakap terima kasih.

p/s: i need follower, please follow my blog ikeenismail.blogspot.com
terima kasih. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...