»
asshaari.blogspot.com

21 Mar 2012

Indonesia tarik balik satu amah satu tugas

Assalamualaikum dan selamat pagi warga Internet.... 

Pagi2 lagi aku dah menulis blog, bukannya apa, sebab terbaca satu paper hari ini mengenai ketidakpuashatian rakyat Malaysia terhadap perjanjian baru antara kerajaan Malaysia dan Indonesia. Adaker patut ' satu amah satu tugas ' , gaji pulak tu RM 700. Kalau disuruh buat kerja lain, bayaran lain. Kalau macam tu, baby sitter yang menjaga anak2 kita pun, kena bayar RM700 jugak lah...mampussss ^_^.

Tapi sekarang kita tak perlu risau lagi, sbb kerajaan Indonesia dah tarik balik perjanjian tersebut. Amah Indonesia akan melakukan tugas seperti biasa seperti mengurus rumah, menjaga bayi, memasak, menjaga orang tua dan sebagainya. Gaji pulak ikut pada majikan. Alhamdulillah.....wah!! aku pulak yang terover happy...

Lepas ini rakyat Malaysia boleh senyum sampai ketelinga lah...macam telinga Nabil....Ok, sekian dulu, sebab nanti org ingat aku buat apa pagi2 ni, bunyi macam busy jer, padahal depa tak tau aku tengah berblogger...kih3x

4 sudah komen, anda bila lagi!:

As Shaari said...

Testingigall

As Shaari said...

testing

Irhany Mohamad Nor said...

ok ok

[sutera kasih] said...

ooo dh kena tarik balik ehh..ok la tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...